Snorkeltur

Idag var vi inbokade på att åka på båttur ut i Koh Changs södra grann-öar. Klockan åtta blev vi upplockade och åkte hela den slingriga vägen till piren vid södra udden. Valter såg lite blek om nosen ut, men det klarade sej. Som tur var blev det inte mer sjösjuka än så. Vi hade grundat med lite postafen, och det var nog bra.

Under resan ut mot öarna övergick snart entusiasmen i mosig sömn under båtens vaggande.

Men när vi väl var framme vid första stoppet blev det liv och rörelse och mycket pinaler som skulles få styr på. Alla hade full mundering med cyklop, snorkel, flytväst och simfötter. Men det gick bra och vi var snart i plurret.

Första svängen blev lite omtumlande för Vilma och Valter. Det bröd vi hade med för att locka fiskar fungerade lite i överkant. Det hela urartade stundtals till en fullkroppsparodi på def fisk-spa vi pratade om tidigare. Men det blev mer gemytligt på senare stopp.

Efter två snorkelstopp stannade vi för att fiska. Alla som ville fick ett spö med krok och sänke och med lite bläckfisk som agn så fick vi i allafall några napp. Storlekarna varierade från akvarie-size till knappa kilot för de största som någon på båten fick.

Men alla hade inte ork att fiska så länge. Det fanns många mysiga ställen att slappa på.

Sen blev det ytteliggare ett snorkelstopp, och på vägen hem så stektes fiskefångsten på och blev mycket smaskig.

Vilma passade på att gymnastisera på inredningen på båten.

På vägen hem så stannade båten till vid en klippa matade apor med fruktrenset. De lät sej väl smaka.