Dinosaurmuseum

Efter en helt ok thailänds frukost på hotellet, (Majoriteten var mer imponerad av frukt-utbudet än det faktum att det bland annat bjöds på wokad lever.) packade vi in oss i en minibuss för att åka till ett dinosaurmuseum.

Första anhalten var en byggnad där man bevarat fyndplatsen av två dinosaurskelett så att man kan se hur djupt de ligger och hur det ser ut när man gräver fram dem.

Sen gick vi 542 trappsteg upp på ett berg och begrundade utsikten. Då man går i trappan förväntas man ha sitt fulla fokus på varje trappsteg och öva sej på att vara i nuet. (Det underlättas av att trappstegen lutar åt varierande håll…)

Sen åt vi lite nudlar och besökte sen det egentliga dinosaur-museet i Sirindhorn där man kunde följa jordens utvecklig ända från Big Bang och framåt. Det fanns flera stora dinosaurskelett och var på det hela taget jätteintressant.

Efter dinosaurerna så åkte vi till en damm och tittade på badande thailändare. Vi som just kom från en ö var inte lika lättimponerande av stora vattensamlingar, men entusiasmen smittade ändå. Utöver badringsuthyrning och tingeltangelförsäljning fanns möjlighet att få åka “vatten-banan”. Den drogs av en vattenskoter tills det att passagerarna trillat av. Det var mycket roligt. (Ammis löste omklädningsproblemet som en huvudfoting…)

På väg hem såg vi ett träd som Johan döpte till pung-björk.