Dusit zoo

Idag for vi till Dusit Zoo för att titta på djuren. Att hitta en taxi dit var dock lite bökigt. Om man ser turistig ut och vill åka till zoo, hävdar taxi- och tuktukförarna direkt att det är stängt dit man vill. De säger att budhisterna har allehanda helgdagar just idag. Eller att det är trafikstockning just där. Eller driv-is. Det är därför mycket bättre om man åker med dem till ett annat zoo… (Självklart mycket längre bort.) Till slut lyckades vi dock stoppa en taxi på gatan som kunde tänka sej att slå på taxametern och köra oss dit vi ville.

Väl framme insåg vi att zoo-et till ytan var rätt mycket mindre än vi trott, och att många djur därför bodde under ganska trista förhållanden. (Nästa djurpark blir återbesök på Kålmården.) Vi hann dock med att titta på en massa djur.

Barnen matade de exotiska stads-duvorna (och för den delen även de varaner vi nu sett både här och där. Bara dammen i Dusit zoo beräknas ha ett hundratal varaner bara den…)

Vi gick även på sjölejonshow och på vilda-djur-show. Där var slutklämmen en stor orm. Ormen låg gömd i en låda uppe under publikläktaren. På lådan satt Ammis. Stor dramatik uppstog.

Efter showen fick de som ville posera med ormen. Barnen ville. Ammis ville inte.

Sen tog vi en tur runt Bangkok på kanalerna med en long-tail-båt. Det var fascinerande att se spåren efter hur högt vattnet nådde under översvämningen i höstas. Det var även kul att se hur folk bor utmed vattenvägarna. Projektledar-Ammis såg flera möjligheter till förbättringar.

Sen for vi hem till poolen. (Ammis och Tove har även begått en del shopping)

Dessutom har alla tjejjerna i famlijen besökt hotell-frisören och somnar snygg-fönade.