Washington

På söndagen hyrde vi en bil och åkte till Washington. Bara att ge sej ut i det Amerikanska vägnätet är lite av ett äventyr.

I Washington bodde vi på ett jättefint Holliday Inn lite brevid själva stan. På andra sidan floden är husen mycket högre, så från hotellets resturang på 17:e våningen hade vi en fantastisk utsikt.

Washington bjöd på strålande sol, många monument och gott om utrymme. Efter två månader på ett trångt och rätt skitigt Manhattan så kändes Washington helt annorlunda. Mycket vit marmor och städat och fint.

På kvällen tillbaka på hotellet fick vi en jättemysig middag uppe i takresturangen. Sen tyckte barnen att föräldrarna var värda en date på tu man hand. Föräldrarna var inte så svårövertalade utan fick lite drinkar i hotellbaren.

Hotellet hade dessutom en jätte-kul pool. Såpass kul att vi han besöka den en gång till innan vi checkade ut, till Valters stora förtjusning.

I poolen visade Vilma framfötterna. Utöver våra barn så var det ett gäng med ett tiotal amerikanska tonåringar. Gänget lekte rätt yvigt och knuffades stundtals lite osnyggt. Till slut fick Vilma nog och läxade upp en av killarna med ett myndigt; “Hey! You have to look where you are swiming. You bump into us! Don’t do that”. Ynglingen såg mycket skyldig ut och hans kompisar höll med Vilma. (Senare hördes även imponerat bifall från gruppen när de såg Vilma i hissen…)

Väl hemma har vi nu packat alla väskorna några gånger…

Vi hade ett ärende förbi Johans jobb igen idag, men det var lite bökigare än vanligt att ta sej dit idag. Det visade sej att det var St Patriks Day och de tar de allvarligt på här. Det var stor parad efter femte avenyn med säckpipor och paradorkestrar. Mycket festligt, pampigt och många glada människor med gröna kläder.

Sen blev det Sushi. Barnen var väldigt imponerade över hur de fixade till ät-pinnarna för att underlätta för barn.

Imorgon bär det av hem till Sverige igen! Tack New York för den här gången.