Nya stränder, nya kompisar

Klimatet har de senaste dagarna blivit allt mer fuktigt. När man kommer upp på morgonen har inte längre de upphängda badkläderna torkat och bara att gå ut med soporna gör att svetten lackar.

Det är supernajs att komma ner i vattnet och få det första morgondoppet. (Även om det som synes på bilden inte är så där våldsamt kallt i vattnet…)

Igår bestämde vi oss för att prova en annan strand och Ammis hade fått tips om att Coconut beach var bra. Vi tog en taxi dit och trasslade oss ner mellan resorterna till vattnet. Det gruffades lite när barnen insåg att man inte kan ha med hela strandkittet. “VA! Bara spadar, ingen hink!” Som tur var kom mamman på strandfilten berdvid till vår undsättning. De bodde just invid, så de hade stora påsen med. Våra barn kom i samspråk kring sandgrävandet och till Toves oförställda glädje var det den här gången en tjej i hennes ålder. Tove och Malva visade sig vara rätt lika både till ålder och personlighet. Vi hängde med familjen, Malva med lillebror Isak och föräldrar Lisa och Johannes, mest hela dagen.

De hade även en mysig pool där det snorklades en hel del. De stora tjejjerna kom på att man kunde kasta korall-bitar i den djupa delen och sedan simma ner och plocka upp dem.

På kvällen kom de över på middag på halta hönan och senare hem till vår veranda på lite Singha. Barnen lekte jättefint och även Baa som bor här hände på.

Senare samlades barnen kring datorn och tittade på dunderklumpen.

Johannes berättade att han ska på matlagningskurs på onsdag så Johan tänkte haka på så att han kan laga Somtam till Ammis när vi kommer hem. Och mammorna bokade in onsdagen på stranden med alla barnen.

Under natten har Valter haft svårt att sova. Det var nog mest nappen som spökade även om han hittade på en massa andra saker också att vara sur över. I morse var dock gemyten åter.

Nu när vi varit här ett tag så är det ju inte längre så benhårt med jätte-faktor på solskyddet. Dock insåg Ammis att det är bra om bikinitoppen sitter precis där den suttit tidigare…