Finbad med bonusgäst

Idag flyttade vi till nytt boende. Vi bor på ett lite fräshare ställe; Alina Grande Resort ett stenkast uppåt gatan från huset vid Sai Khao Inn. Det är lite mer som ett hotell, med egen pool och städning. Rent och fint. (Ett litet aber var att de inte hade ledigt rum från när vi ville, så vi kompromissar en natt i ett rum åt det hotell som discot ligger…)

Det var mulet och blåsigt så vi gick till fina poolen på KC. Med oss hade vi ett lånebarn, Gabriel, som Vilma lekt med flera gånger tidigare. Vi fick toppenplats lite avskillt på en veranda ovanför poolen och det var mysigt lä där mellan baden.

Ett projekt sedan vi kom hit är exprimenterande med solbrännepynt. Tanken är att tejpa på sin skandinavbleka hy med någon enklare bild och sedan låta skinnet runt omkring bli brunt. Trasslet har varit att komma på vad som funkar att tejpa med som står mot sand och hav, men ändå är något man törs ha på skinnet i tre månader. Johans sporttejp klarade sej fram till idag och det ser ut som resultatet kan bli rätt bra. Ikväll blir det ny sporttejp.

(Första prototypen var apotekets genomskinliga plåster med en tillklippt pappbit under, men när den första trillade av så insåg vi att även det genomskinliga skyddade helt mot solbränna, så på Johans arm kan man skymta en vit fyrkant från det försöket.)

När badsuget stillats efter många dopp i poolen gick Ammis och Tove på fotosafari i omgivningarna. Det fanns mycket fint.

Mot eftermiddagen kom Valter springande med andan i halsen, för han och Tove hade sett apor i djungelkanten bakom pool-resorten. Vi gick dit allihopa och aporna satt lydigt kvar och lät sej fotograferas.

Sen gick vi hem och lämnade tillbaka Gabriel till sina föräldrar.