Utflykt till Klong Prao

Idag begav vi oss på dagsutflykt till en strand, Klang Prao Beach som ligger någon mil söderut. Vi finkäkade frukost nere i resturangen här där vi bor. (I vanliga fall brukar vi käka ute på balkongen, för ingen av barnen brukar ha nån vidare aptit när de just har vaknat.)

När vi gick upp och packade tänkte vi att det kunde vara smart i värmen att vätska på alla så Johan utmanade i alla i vattendrickning. Valter slog alla med häpnad med oanade talanger när han vägrade att komma upp efter luft innan den nyfyllda flaskan nästan var tom (!). En försiktig gissning är att den lilla mannen i sin tävlingsiver drog i sej över en halvliter vatten i ett svep!

När vi kom fram och bekantat oss lite med omgivningarna hamnade vi så småningom på en väldigt gräv-vänlig bit strand där det utåtvändande tidvattnet lämnat mycket fin sand att pyssla med. Vi blev kvar rätt länge under en fin palm där.

Det är rätt skönt när det största “borde” man har i tillvaron är, att man ska flytta filten till skuggan igen för att solen rört sej…

När vi ledsnat på en palm avancerade vi upp till två palmer med tillhörande hängmatta.

Det var även rätt trevligt att bada. Det var klarare i vattnet här än på White sand beach och inte lika mycket folk.

När vi kände oss nöjda fortsatte vi expeditionen söderöver bland klipporna och klättrade ut och tittade på krabborna.

När vi väl kommit hem och fått oss lite middag så träffade vi på bekantingar sen tidigare. Så nu har vi en massa nya tips om saker man kan titta på på andra sidan ön, så det blir nog målet för nästa utflykt.

Dessutom fick Ammis tips om en bra thai-massage. Hon har haft lite missflyt med knåd-kompetensen de senaste gångerna, så ikväll är hon iväg och rundar av kvällen på britsen medan Johan är hemma och nattar och bloggar. Vi får hoppas att hon har mer flyt den här gången.