The Big Apple

Johan har varit på plats och jobbat i en vecka. Första lediga dagen bjöd på -5°C, klarblå himmel och strålande sol. Det som började som en liten promenad för att kika vart det var som barnen skulle träna, slutade i 2,2 mil vandrande kors och tvärs genom Manhattan. Det finns rätt mycket att kika på även om man inte ens vet vart man ska. (Eller ens vad det är man tittar på.)

Här är lite bilder på lägenhet där vi ska bo. Den är lite skev, men fullt funkis. Upper East känns väldigt flashigt och Valter begapade en svart Lamborghini parkerad utanför Dunkin Donuts…

När väl alla var på plats med all packning fanns det inte ork för så mycket mer än att bara lufsa ut för att hitta något att stoppa i magen. Vi valde att ta seden dit man kommer så det blev pizza och munkar som efterrätt. Alla lät sig väl smaka.

Medan Johan for till jobbet som vanligt så packade Ammis och barnen upp alla grejjor och installerade sej lite. Sen var det studier och plugg. På eftermiddagen var det 2 timmar rekognoserings-promenad i häll-regn. Barnen höll humöret uppe, men Valter saknade som vanligt svensk mat.

Redan idag måndag hade vi sedan bokat in ett möte med mr Finn på Asphalt Green där barnen tänkte träna. Johan slöt upp från jobbet och vi fick en snabb rundvandring i den lilla hallen. Det var trångt, men alla grejjer finns där. Det är inhyst i ett gammalt asfaltsverk (huset på bilden med kupoliga taket), och gymnastiserandet är utspritt i fyra rum på tre olika våningar. Men inget av rummen är större än ett friståendegolv. Klar skillnad mot JG-hallen!

Alla verkade dock mycket trevliga. Vilma kunde få börja att träna redan samma dag, och det ville hon. Det var bara att fara tillbaka genom stan och kränga på trikåerna. Vilma provtränade sen i en grupp, men var så avancerad så hon flyttades upp till tävlingsgruppen. (Detta trots allt mer tilltagande jet-lag; träningen slutade klockan 02:00 svensk tid!!!) Det syntes att hon var rätt mosig, men hon gjorde sitt yttersta och pratade tillochmed en hel del med de andra gymnasterna!)