Uppsamlingspost

Bloggandet kom visst i otakt.. Nåväl här är inlägget om onsdagens förehavanden.

SOL och -8°

New York leverade på onsdagen ett fantastiskt väder. Solen sken från en klarblå himmel och i Central Park gnistrade snön vit (inte lika vackert dock på gatorna där snön blandats med salt, avgaser och allehanda annat ”avfall”).

Tove, Vilma, Valter och Ammis tog därför en långpromenad ner genom Central Park och ned på Down Town. Där tittade vi på stora hus, bla Rockefeller Center, och alla dyra fina affärer på 5:th avenue. Vi tittade även in till Svenska kyrkan och, till Vilmas stora förtjusning, köpte Kalles kaviar. Nu kan Vilma äta ägg igen (vilket hon vägrat göra utan kaviar…). På tillbakavägen hittade vi äntligen en bokaffär! Konstigt nog har vi gått förbi den minst 20 gånger men eftersom skylten är liten och oansenlig har vi tidigare inte sett den. Nu kom vi dock ner i bok himmelen! Starbucks-fik, gratis toaletter, böcker, böcker och ännu mer böcker å så allehanda annat bok relaterat (så som drickaflaskor med hjärtan på, choklad, väskor etc). Tove är ett stycke Harry Potter gladare och Valter vet var han kan få tag i nästa Mindcraft bok.

Plugg och jobbdag

Fredagen gick i arbetandes tecken. Ammis stängde in sig i sovrummet och jobbade medan barnen pluggade i vardagsrummet.

På kvällen var det gympadags igen. Efter det att vi lämnat av Vilma gick Tove, Valts och Ammis till den stora bokhandeln och köpte böcker och en laminerad karta med både buss- och tunnelbanelinjerna på. Förhoppningsvis ska vi nu klara oss från att komma bort igen.