Hoboken

Idag var vi bjudna till Hoboken av Johans kollega Randy. Hoboken ligger på andra sidan Hudsonfloden och vi fick lära oss att det är härifrån Frank Sinatra kommer, det var här den första baseballmatchen utspelade sej och Hoboken har inte något Zoo. (Det sista har viss relevans då våra barn hävdade att pingvinerna från Madagaskar kidnappats till detta zoo och utsats för hjärntvätt. Två av varandra oberoende kypare i Hoboken har dessutom dementerat att ett sådant zoo skulle existera.)

Vi åkte tunnelbana och pendeltåg och promenerade sedan genom ett lite blåsigt Hoboken. Stadsdelen känndes lite som en Amerikansk variant av Sunbyberg.

I Hoboken hittade vi dessutom en lokal inkarnation av vårt eget hus. Bara lite mindre. Det kändes som vi skulle kunna tänka oss att bo här. (Men när Randy berättade om huspriserna så här nära Manhattan insåg vi att vi nog inte skulle kunna få lika många garage om vi flyttade hit…)

Sen åt vi pizza och pasta. Suveränt gott!

Vägen hem tog vi via vattnet och trots att det var lite kallt, blåsigt och disigt var det rätt fin utsikt över Manhattan.

När vi åter var på Manhattan så hittade Tove och Ammis skor.