Staten Island Ferry

Igår hade vi inte så mycket inspiration om vad vi skulle hitta på så vi satte oss bara på första bästa buss och åkte söderöver på Manhattan. Den gick ända ner till china-town. Där fanns det rätt besynnerliga affärer att titta på och alla skyltar var på kinesiska. (Flera snälla människor frågade helt oprovoserat om vi ville ha hjälp med något, så vi såg not ganska lost ut…) Vi hittade en kul lekpark där vi stannade ett tag.

Sen drällde vi vidare till fots och käkade pankakor till lunch i finans-kvarteren. Dyrt och inte särskilt gemytligt.

Idag var det soligt men rätt blåsigt och vi provade att ta färjan till Staten Island för att betitta sky-line och frihetsgudinna på lite lagom avstånd. Rätt trevlig tripp och det var rätt skönt att sitta innomhus när det blåste så mycket.

Väl tillbaka bestämde vi oss för att åka till midtown och hoppade på tunnelbanan åt fel håll. Så nu har vi sett lite av Brooklyn.

Efter lite bök navigerade vi dock rätt och fick oss supersmaskig lunch vid Union Square.

Efteråt kände sej Johan lite risig och längtade hem till lägenheten så han och Valter åkte hem istället. Valter och Johan pysslade vidare lite med minecraft. Vi har köpt oss en liten(!) server på postorder, så nu finns emryo till den minecraft-värld dit Valter tänkt bjuda in sina kompisar när han kommer hem. (Pappa Johan noterar lite nöjt att han förmodligen kommer behöva lära sej grunderna i system-administration.)

Ikväll var det Toves sista gympa-pass så hon bjöd på munkar från Dunkin Donuts. Lite vemodigt att lämna Asphalt Green.