Koh Wai

Nu har vi varit på Koh Wai i tre dagar och här är LUGNT. Vi dräller runt, snorklar lite, käkar mat och badar. Koh Wai är en liten ö med bara tre resorter. Vi bor på mittenresorten, Coral Resort, där husen i allafall har lite betong i sig. Vattnet är glasklart och vykortsturkosfärgat. Fiskarna ser ut som Nemo. Maten är god. Bara lite mygg.

Igår klättrade en lite man upp i en tok-hög kokospalm för att trimma av gamla blad och kokosnötter så att man inte ska få dem i huvudet. Det tjongade och small högst respektingivande. När den lilla mannen var klar låg 55 nötter på marken och våra barn hjälpte glatt till att städa.

Idag hyrde vi en kajak och kajkade runt hela familjen i den. Det var roligt och imorgon kommer Ammis och Johan ha träningsvärk.

Tove är nu helt självgående i simningen. Hon och Ammis snorklade på djupt vatten en halvtimme. Vilma har armpuffar och gör kortare turer med snorkel. (Men utan cyklop och snorkel simmade hon och Ammis igår dryga 20m i öppet vatten.) Valter har bara cyklop och armpuffar, men är mer vild än tam. Just nu övar han på att crawla så att det stänker upp på bryggan. När turbåtarna kommer med ojämna intervall till bryggan drar Valter nästan lika mycket publik som fiskarna…