Jersey Garden Mall

Det var några dagar sen vi skrev något, men det är för att det varit så jämrans kallt här i New York. Igår vad det kallaste uppmätta temperaturen för den här dagen sen 50-talet. -23 och blåsigt. BRRR!

Ammis och barnen har dock hunnit varit en sväng och tittat på One World Trade Center, China Town och FN-skrapan. (Men det var så kallt att batteriet på kameran frös!)

Planen för dagen var innomhus-shopping. Ett tips som ofta dyker upp när man läser på om bra tips på hur man turistar är att ta bussen över till Jersey Garden i New Jersey. Så det gjorde vi.

Vi tog tunnelbanan ner till den stora bussterminalen. Där köpte vi bussbiljett av en trevlig kille som gav noggranna instruktioner hur vi skulle komma dit och hem. (Han hade en för-kopierad liten lapp till förvirrade turister som var mycket praktisk. Dessutom var han rätt rolig att prata med.)

Sen fick vi åka ganska fin knökfull buss i en halvtimme ut till stora shoppingcentret. Det låg precis bredvid flygplatsen i Newark.

Där shoppades det järnet och Tove har stärkt upp garderoben väsentligt från både Abercrobie&Finch och Hollisters outletbutiker.

Valter hittade en kul jacka, men gjorde inte affär på den. Istället gick han och Johan och tittade på bio.

När vi kom ut från biografen hade snöandet tilltagit rejält, och när vi skulle hem var det rena snöstormen. Ute på stora vägen stod en tankbil på tvärs över fem filer och det var flera avåkta bilar vi såg på vägen hem. Men vi kom hem utan tillbud.

Men snön verkar även trassla till det för tunnelbanorna på Manhattan, för den vi tänkte ta gick inte. (Och när vi väl navigerade lyckades tågföraren parkera så han blockerade ALLA dörrar med stolpar.)

Sen fick vi pizza. Det var gott.

Vi tänkte kolla melodifestivalen, men det får bli imorgon.