Sopjos

Idag var en rätt soft dag i allafall inledningsvis. Vilma sa att hon ville ha frukost på Halta Hönan idag så vi gick dit och fick en toppenfrukost. Rostmackor, yoghurt, ägg, ägg och ägg. (Ammis insåg att hon har saknat ägg.)

Barnen drällde sen upp till familjen Nordblads rum och blev barnvaktade medan Johan och Ammis fick tillfälle att ta en liten taxi-tripp till en större affär en bit söderöver. Vi fick några rejäla påsar med käk, solkräm och annat som är bra att ha. Det var mysigt att få handla lite i lugn och ro bara vi två.

Efter en nudel-lunch hängde Ammis, Vilma och Valter med ner till stranden. (Johan och Tove låg hemma och sov middag.) Det var ju gott och väl till det insåg att det höga tidvattnet hade spolat ut både det ena och det andra från saker som gömde sej lite över det som normalt brukar vara det högsta vattenbrynet. Då hade alla badat klart. Ammis gick till apoteket och vi har medicinerat Vilma och Valter lite profylaktiskt. Förhoppningsvis är det inte någon matsmältning som havererar under natten.

Tove, Ammis, Linda och Moa tog en tjejpromenad till marknaden och såg sig omkrig samt inhandlade en massa frukt. Grabbarna och Vilma var istället hemma och had gympa på gräsmattan framför fam.Nordblads boende. Johan kom på att han inte är lika bra som Jimmy att stå på händer…

Valter dealade till sej skjuts på mopeden när de som har gusethouset här skulle åka iväg och shoppa. Han fick hänga med till marknaden och kom glatt tillbaka med en klase bananer som han instruerat dem att köpa :^)

Ammis och Vilma tog en kvällspromenad iväg till resorten med den maffiga poolen med den stora sköldpaddan. De kollade upp att det skulle vara lugnt och komma dit en sväng imorgon, så imorgon badar vi pool.

Tove som sovit på dagen var uppe lite längre ikväll. Hon läste en hel bok i sträck! (Bonniers extra lätt att läsa, “Hundralappen”) Sen somnade hon utmattad :^)